Лазар Милошевски (Грујо Пијандурата) пронајден во кома кај реката Вардар!

Sunday 07 March 80757 Shares

Лазар Милошевски (Грујо Пијандурата) пронајден во кома кај реката Вардар!

Лазар Милошевски беше пронајден со шише ракија во левата рака и трска во десната рака во реката Вардар пред умирање.Неговата комшија Тодо Пеер и жена му се шетале на кеј, но тогаш кога ја свртил главата накај реката Вардар видел како лебди кошулата од Тафталиџе пазар која Ѓуро ја купи за 250 ден. Потоа Тодо стрчал накај реката и го извадил Ѓуро. Жена му на Ѓуро тоа време била во Битола и му била скарана на Ѓуро бидејќи тој во недела се вратил дрво пијан дури и не можел да оди ,но ко Митра жена му на Ѓуро слушна за вчерашната дешавка се извади од памет и се врати пак во Скопје. Ѓуро сега е во блага кома.

Recommended